top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMartine

Mijn kennismaking met breathwork

Deze tekst is grotendeels eerder verschenen in een serie posts op Instagram. Volg je me daar al? @martineademt.


Oktober 2020. We zijn op vakantie maar ik schrik van elke piep en kraak in ons hotel. En het is een oud gebouw dus die zijn er heel wat… Als mijn man ‘s nachts even uit bed gaat raak ik in paniek: ‘wat nou als hij verkouden is en we naar huis moeten?!’ (dit speelde tijdens de pandemie..). Afgelopen zomer waren we ons nieuwe huis aan het verbouwen en zijn we verhuisd. Deze vakantie hebben we écht nodig!


Maar mijn lontje is kort, emoties zitten hoog en ik ben zó moe. Op de derde dag word ik wakker en weet ik: dit gaat echt niet goed. Ik bel mijn leidinggevende en we spreken af dat ik twee weken word ziekgemeld… Het voelt als falen, ik ben normaal nooit ziek. De toetsweek (ik werk als docent in het HBO) komt eraan en ik voel de druk om zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan - wat doe ik mijn collega’s aan door thuis te blijven..! Spoiler alert: dat gebeurt niet. Deze paar weken zijn nog maar het begin van een heel bijzondere tijd.



Januari 2021. Ik zit nog steeds thuis. Na een aantal weken echt niets doen - behalve een bijna dagelijkse wandeling door het bos vlakbij ons huis - ben ik op zoek naar de weg omhoog. Een paar gesprekken bij de praktijkondersteuner via de huisarts hebben weinig gebracht, behalve informatie die ik al kende. Praten over dingen waar ik mee zit, het is nooit mijn talent geweest.


Een paar maanden terug heb ik op een evenement kennisgemaakt met ademwerk - wow, wat bijzonder en interessant. Na een intense ervaring tijdens een 1-op-1 sessie merk ik dat ik er meer over wil weten. Tijdens een Instagram-scroll-sessie kom ik erachter dat er meer technieken zijn dan degene die ik in die eerdere ervaring heb gebruikt. Ik begin aan de online cursus van Dorien en voel na een tijdje dat dit weleens iets voor mij kan zijn - niet praten maar iets doen! Zo voelt het althans.


Mei 2021. Ik ben in maart begonnen aan een traject van 10 sessies bij Dorien en het is prachtig; ik kan slecht uitleggen wat er gebeurt maar ik voel me zo anders! In één sessie raken we een oud trauma en drie weken later kom ik erachter dat ik zwanger ben; nog steeds ben ik overtuigd dat die ene sessie de weg heeft vrijgemaakt voor mijn zwangerschap (call me zweverig maar het voelt echt zo ♥️). Daarnaast heb ik besloten mee te gaan op de eerste (Nederlandse) Facilitator training! Deze sluit perfect aan op het einde van mijn traject, dus ik zie het vooral als een mooi vervolg daarop. Nog eens drie weken lang vol in de adem duiken. Daarna ga ik langzaam mijn werk weer oppakken en focus op het afronden van mijn master.



Juni 2021. We zitten met een mooie groep vrouwen in Gulpen en zijn volledig ondergedompeld in de adem en alles wat daarbij komt. De elementen. Het spirituele. Het psychologische. Ik geniet van elke minuut en al mijn zwangerschapskwaaltjes zijn spontaan verdwenen. En nadat ik een aantal sessies heb gegeven begint het langzaam te kriebelen: zou ik dit thuis ook kunnen doen? Ik mag mooie sessies geven en ontvangen en word steeds enthousiaster. Mijn hoofd bemoeit zich er volop mee: 'zou je niet eerst ‘even’ die master afronden en een fijne zwangerschap hebben? En je hebt toch al een baan waar je het naar je zin hebt?' Ik hoop dat het allemaal samen kan! Uiteindelijk schrijf ik me half juli, een maand nadat we thuis zijn gekomen, in bij de KvK en geef ik in augustus mijn eerste sessie thuis. Een paar dagen later hoor ik dat ik ben geslaagd voor mijn master!


Maart 2023. Flink fast forward. Mijn master is afgerond, mijn zoontje is al ruim een jaar 🎂 Ik heb inmiddels meer dan 50 ademsessies mogen geven en ik vind het iedere keer weer fantastisch. Zo mooi en ik ben zo dankbaar dat ik dit mijn werk mag noemen. De keuze om te starten met mijn eigen traject heeft me zo ontzettend veel gebracht en ik gun dit iedereen! 🤍 In april ga ik starten met een coach opleiding. Superveel zin in! Nieuwe dingen leren en tegelijkertijd mezelf nog weer beter leren kennen.


Wil jij ook zo'n mooie reis maken? Tijd nemen voor jezelf, jezelf beter leren kennen, oude trauma's en patronen doorbreken? Er is geen slecht moment om hiermee te beginnen. Juist als je twijfelt, is dat misschien wel een teken dat je in actie mag komen?


Liefs,

Martine









0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page