top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMartine

Over hoe ik weer een opleiding begon...

In februari 2023 begon het te kriebelen. Ik was tenslotte ‘al’ 1,5 jaar niet meer aan het studeren, tijd voor iets nieuws! Sinds ik na mijn zwangerschapsverlof weer aan het werk ben gegaan als docent en daarnaast mijn adem-praktijk run, ben ik aan het bedenken hoe ik deze (op het eerste oog totaal verschillende) werkzaamheden wat met elkaar kan laten overlappen. Ik zie hier de meeste mogelijkheden in coaching; om in de ademsessies te verweven maar ook om mijn studenten, als die daarvoor openstaan, eventueel mee verder te helpen!


Mijn zoektocht naar fijne opleidingen brengt me bij de Upstarter. Tijdens een telefonische kennismaking krijg ik nog wat meer uitleg over de opleiding en hoewel ik op dat moment al voel dat ik dit wil gaan doen, duurt het nog iets langer voordat ik definitief inschrijf. Het is tenslotte wel weer een flinke tijdsinvestering naast mijn huidige werk én mijn gezin.

De eerste lesdag is begin april, in totaal zijn er 6 dagen en zullen we in oktober ‘afstuderen’! Ik kom terecht in een fijne groep met 7 andere dames, heel verschillend maar allemaal met hetzelfde doel. We beginnen vrijwel meteen met een mooie opdracht: maak, puur op intuïtie, een collage over een ander. We hebben elkaar dus nog niet gesproken! Toch komen hier zoveel mooie collages uit waar iedereen zich ook echt in herkent. Wow, goed begin. Tussen de middag is er een zalige lunch - echt, alleen daarvoor al zou je een opleiding bij de Upstarter moeten gaan volgen ;-) - en daarna gaan we weer verder. Zo verlopen alle dagen in hun eigen flow. Tussendoor maken we opdrachten, lezen we boeken en zoeken we elkaar op om de aangeleerde tools en gesprekstechnieken verder te oefenen.




Na de tweede lesdag begint er een spannende fase: we mogen aan de slag met oefencliënten! Na wat uitstelgedrag - we zijn nèt echte studenten - vind ik twee lieve vrouwen die met mij aan de slag willen. En het is zo leuk om de theorie en tools in de praktijk te brengen! De tools die ik zelf al heel fijn vond om te ervaren tijdens de trainingsdagen, blijken een schot in de roos bij mijn coachees. Yes! Natuurlijk maak ik in de sessies ook ruimte voor de adem, mijn eerste liefde. Wat een mooie combi. Door voorafgaand aan, of tijdens, de coachingsessie een ademoefening toe te passen, kunnen we nog sneller tot de kern komen, omdat je al bij je lichaam en gevoel bént.


Mijn favoriete oefening? Hmm, moeilijk. Voorlopig kies ik Voice Dialogue. Tijdens Voice Dialogue ga ik even niet het gesprek aan met jóú, maar met stukjes van jouw ego. Kort door de bocht uitgelegd: we hebben allemaal meerdere ego-delen, en deze willen jou altijd helpen maar soms neemt er eentje de overhand die dat op een manier doet die op de lange termijn juist niet helpend is!


En dan, vreselijk snel, wordt het zondag 8 oktober. Iedereen neemt een ‘proefpersoon’ mee naar Amsterdam en op die dag geven we twee sessies aan twee verschillende mensen. Natuurlijk vreselijk zenuwachtig maar wat was dit leuk! Een gezellige certificatie-ceremonie (is dat een woord? Bij deze) volgt waarin we samen terugblikken op het afgelopen halfjaar. Dank je wel lieve Aafke voor je begeleiding! (En de mooie eerste foto hieronder)




Ik kijk er zo naar uit om meer mensen te gaan coachen. Mocht je na het lezen van deze blog meer willen weten over mijn aanbod, kijk dan even op deze pagina.


Liefs!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page